Kärleksmäklaren: Bli den bästa partnern du kan bli!

 

Många undrar om de har valt rätt person. Andra har nästan gett upp och undrar om de någonsin kommer att hitta kärleken. Det handlar inte om att hitta den perfekta partnern utan om att själv bli den bästa partnern du kan bli. För att bli en bra partner så måste du jobba på dig själv och din personliga utveckling. Första steget är att blicka tillbaka på dina tidigare relationer med fokus på ditt beteendemönster istället för att lägga skulden på din partner, för man är alltid två i en relation och därmed är du lika ansvarig för hur relationen utvecklades.
En annan viktig aspekt för att bli den bästa partnern du kan bli är att jobba med hur du uttrycker och tar emot känslor samt din självkänsla och ditt självförtroende, med andra ord lära dig att älska dig själv.

Det har sagts många gånger att vi inte kan älska någon annan innan vi kan älska oss själva. När självkänslan brister känner vi oss hotade, irriterade eller har andra negativa känslor gentemot andra. När vi tycker tillräckligt bra om oss själva kan vi lättare stå ut med att människor i vår omgivning eller vår partner inte beter sig som vi önskar eller förväntar oss. Vi har lättare att fatta beslut utifrån situationen istället för den emotionella reaktionen som grund.

Målsättningen är att vara en person som ger utan att först begära, släpper sin prestige och ego istället för att alltid ha rätt, vara inlyssnande och be om ursäkt om din partner blir ledsen även om du inte känner att du gjort något fel. En person som kan se bortom en konflikt eller en svårighet och förstå potentialen i att samarbeta och gemensamt skapa förutsättningar för att bibehålla och utveckla kärleken och relationen.

För många singlar är en relation det högsta målet och det är för att man saknar något eller någon i sitt liv. Men ditt liv förändras inte bara för att du träffar en partner. Allt annat kommer att vara likadant, ditt jobb, din hälsa, din ekonomi, dina intressen, meningen med livet eller bristen på mening. Dessa områden är exempel på saker som hör till ditt liv oavsett om du är singel eller har en partner. Det är områden som endast du kan ansvara för, lägg inte ansvaret på din partner.

Du kommer inte att vara lycklig hela tiden. Du kommer att vara mindre ensam, men ändå känna dig ensam ibland, fast du är tillsammans med den du älskar. Du kommer att uppleva njutning och sex, men ibland kommer du känna dig omotiverad eller ointresserad.
Ett förhållande är inte bara förälskelsen, det kan bli så mycket mer om du tillåter det. Det kan bli en livslång vänskap med en person du har valt att älska, skratta och utvecklas tillsammans med. Fundera över vad du vill ha i livet och av en relation.

Idag så lägger vi större fokus på personens ytliga attribut och personlighet/egenskaper som personen besitter blir sekundära, framförallt vid en första kontakt. Vi hamnar i ett läge där man känner att gräset ständigt är grönare på andra sidan, på grund av det enorma urvalet. Med YouViaMe så minskar urvalet då det är dina vänner och bekanta som matchar ihop dig baserat på din personlighet tillskillnad från andra dejting-appar som istället fokuserar på utseende. Det är även en av anledningarna till att jag startade företaget Kärleksmäklaren och det faktum att vi idag lägger ansvaret på en annan person istället för att jobba med oss själva och därigenom öppna upp för kärleken.

Kärleksmäklaren erbjudet handledning/coachning till bättre självkännedom, självkänsla och självförtroende, social kompetens, känslohantering och professionell matchmaking. Det är lättare att skylla ifrån oss på andra istället för att se över på vårt eget beteendemönster och vad vi bidar med till relationen, vad vi signalerar när vi är på en dejt och vad vi egentligen söker hos en partner för att vara tillfredsställda. Ingen människa är perfekt, men om du är bekväm och trygg med dig själv och vet vad du är värd, kommer personer i din närhet uppleva samma känsla och möjligheten till att etablera en hållbar relation ökar.

Ofta dras vi till någon som är omogen på ett område som vi själva har utvecklat eller till någon som har en mognad vi själva saknar. Gör dig tillgänglig för kärleken och låt den hitta dig eller låt någon annan, en vän via YouViaMe eller en kärleksmäklare, hjälpa dig att välja ut en potentiell framtida partner och coacha dig till en hållbar relation.

Afram ”Affe” Gabro
Entreprenör och grundare av Kärleksmäklaren, Podcast Host och Föreläsare.
_________________________________________________
Kärleksmäklaren hemsida: www.karleksmaklaren.se
Instagram: @manligtochskamligt

Share Tweet Pin It +1

You may also like

Vad ska vi hitta på när vi ses?

Posted on februari 7, 2018

Previous PostDejtingexperten: Stötta din singelvän - på rätt sätt
Next PostVad ska vi hitta på när vi ses?

No Comments

Leave a Reply